Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Islamitsche basisschool (plagiaat !)

  • Teun

    Hieronder volgt een recensie van het pas verschenen boek van een onderwijzeres die jaren lang op een mohammedaanse basisschool heeft gewerkt.

    Islamscholen: ‘Haram’

    01.10.2005 11.09u - De Nederlandse onderwijzeres Fenny Brinkman gaf jarenlang les op een islamitische basisschool. Ze schreef over haar wedervaren een schokkend relaas in ‘Haram’ (Uitgeverij Balans). De islamschool, het leven zoals het is. In 1992 stapt juf Brinkman af bij de islamitische basisschool Al Saddieq in Amsterdam. Vol jeugdig en multicultureel idealisme. “Ik zag dat die kinderen niet veel kansen krijgen. Ze spreken de taal slecht; ik wilde iets doen aan hun ontwikkeling.”

    Fenny beschrijft hoe de regels in de school steeds strenger werden, vaak op het absurde af.

    De juffen moesten van in het begin een hoofddoek dragen, maar Brinkman zag daar geen graten in. Een rok tot aan de enkels en een wijde bloes behoorden eveneens tot de verplichte garderobe. Maar de lijst van ‘verboden’ was nog langer. Lippenstift, oogschaduw, nagellak: verboden. Want ‘haram’: onrein en zondig. Kinderliedjes zingen met de leerlingen? Haram. Sinterklaas? Haram. Kerstmis? Haram. Nietsvermoedende kinderen die in alle onschuld een bloem hadden geknutseld, werd het werkje uit de handen gerukt. Een radicaal bestuurslid van de school vond dat de bloemsteeltjes en blaadjes teveel op een kruis leken…

    Brinkman schrijft dat de ‘moslimheren’ in fanatisme vaak nog overtroffen werden door bekeerde Nederlandse vrouwen die stuk voor stuk met moslimmannen waren getrouwd. “Net als gestopte rokers”, merkt Brinkman op. Die vrouwen kwamen in niqaab naar school, met alleen maar een gaas voor de ogen en gaven vrijwillig godsdienstles.

    Intussen gaat het van kwaad naar erger. Meisjes, zelfs de allerkleinsten, moeten turnen en zwemmen in “grote tentjurken”. Klein probleem: eens in het water, wordt die speciaal ontworpen kledij loodzwaar. De kinderen zakken hulpeloos naar de bodem van het zwembad.

    Dan toch maar een badpak, omdat het niet anders kan. Maar voor Brinkman is de maat pas echt vol als een collega die in de geschiedenisles de holocaust ter sprake brengt, de dag erop belaagd wordt door woedende ouders en berispt door het schoolbestuur.

    Brinkman houdt het voor bekeken. Journaliste Liesbeth Wytzes (Elsevier): “Integratie met behoud van eigen identiteit, dat was jarenlang de toverformule in Nederland (en helaas ook bij ons). Brinkman zelf is ver gegaan in het aanpassen: je kunt je afvragen of zij haar eigen identiteit niet teveel heeft opgegeven, al was het maar om die bespottelijke kledingvoorschriften.” Ook Brinkman zelf zegt nu dat ze “heel naïef” is geweest.

    “De schoolleiding wordt gedreven door antiwesterse sentimenten. Op deze school wordt niet gestreefd naar integratie, maar naar segregatie.”

    De met hooggestemde multiculturele idealen bevlogen juf werd geconfronteerd met de bittere realiteit en hield er haast een trauma aan over. Al blijft ze volhouden dat de bewuste school “niet representatief” is voor alle islamitische basisscholen. Dat willen we best aannemen. Maar dat neemt niet weg dat de As Siddieq-school onlangs nog in het nieuws kwam omdat “polderterrorist” Samir Azouz er zijn eerste stapjes zette op het pad van Allah. Volgens de onderwijsinspectie leren kinderen als Samir er dat moslims geen vriendschap mogen sluiten met niet-moslims en dat Kerstmis een “feest van de vijand” is…

  • Teun

    we geven hier miljarden uit aan integratie, inburgeringscursussen, fietscursus etc en dan laten we met onze belastingcenten dit soort terroristenkampen voor kids bestaan in ons eigen landje ~~~~~~!!!

  • Johan

    Waar maak je je druk om over een jaar twintig zijn ze in de meerderheid wordt het een islamitische staat,daar verander je niets aan!

  • JR--Ewing

    Teun heeft volkomen gelijk hondelul! En als jij zoiets geen probleem vind ben je een oridinaire landverrader. Een nsb-er van de eerste orde!!!

  • Johan

    JR–Ewing schreef:

    >

    > Teun heeft volkomen gelijk hondelul! En als jij zoiets geen

    > probleem vind ben je een oridinaire landverrader. Een nsb-er

    > van de eerste orde!!!I

    Zielige gefrustreerde stakker,

    Ik heb het er niet over of het wel of niet een probleem is, dat is een andere discussie, het gaat erom dat over een aantal jaren moslims de meerderheid hebben of je dat nou leuk vind of niet dus kunnen ze op een democratische wijze aan de macht komen, dat is een feit

    Als je het een probleem vind kan je je energie beter steken in emigreren zoals zoveel Nederlanders al doen, maar ja dan heb je wel geld of een hoge opleiding nodig en aan jouw gefrustreerde taalgebruik te concluderen zit dat er dus voor jou niet in!

    Dus je moet je erbij neer leggen dat ze straks alles te vertellen hebben over hoe jij moet leven en eerlijk gezegd met jouw walgelijke arrogante asociale houding zou ik het niet erg vinden maar jou soort valt onder het ekw eerst kijken wie er wint om vervolgens je ziel te verkopen voor een portie couscous want principe heb je tot de voordeur en maar afgeven op de buitenlanders

    En ondertussen iedereen uitmaken voor NSBer terwijl jezelf aan al de kwalificaties voldoet!

    Zoek hulp

    Anders nog iets?

  • j.w.

    Teun,

    Je hoeft niet bij elk stukje te zeggen dat het plagiaat is, dat weten we zo ook wel.!

  • j.w.

    Dit is allemaal al oud nieuws. Het is schering en inslag wat er in het artikel hierboven beschreven wordt. Daar moet eindelijk is wat aan gedaan worden. Heel simpel, geen Islamitische scholen meer in Nederland. Dat is tenminste een begin. Verder geen traditionele moskees (met miranettes) meer in Nederland, liever helemaal geen moskees maar dan zal heel links Nederland wel helemaal gaan steigeren.

    Uit het artikel hierboven blijkt ook hoe achterlijk de islam is. Voor dergelijke achterlijkheid is in ons landje geen plaats.

  • joop

    Emigreren is als in een niet in een moslimstaat wil wonen de enige mogelijkheid. Neem van mij aan dat 99 procent van de nederlanders door een lamlendige instelling niet eens weten wat ze te wachten staat terwijl het gewoon een demografisch sommetje is. Zo wisten we ook al in de jaren zeventig dat de vergrijzing zou toeslaan maar sinds 2000 beginnnen erover ze dat iedereen moet doorwerken na 65 jaar. We hebben het laten gebeuren en emigratie is de enige optie om hieronder uit te komen, vluchten uit eigen land. Tenzij je je wil onderwerpen aan de islam.

  • joop

    Dit keer is het trouwens niet links dat de afschaffing van dit soort wantoestanden blokkeert maar het CDA dat hun eigen verworvenheden in gevaar ziet komen. Zelfs in Turkije is geloof al uit het onderwijssysteem geband maar in het achterlijke Nederland moet alles maar kunnen.

  • lian

    en ook geen art 31 scholen ! die zijn net zo erg, heb je de kude kleiine meisjes met rokjes tot de enkels nooit voorbij zien komen. Geen normale schooltelevesie kijken, aangepaste geschiedenis boekjes…. Geen schoolsyteem waarop samenwerken en eigen initiatief voorop staat maar puur klassikaal lesgeven. Waar op zich niets mis mee is maar het past niet meer in deze tijd en samenleving.